Rob Cross langs Kyle Anderson. Jermaine Wattimena langs Stephen Bunting, Jeffrey de Zwaan exit.

Rob Cross die gisteren nog te grootste moeite had om Nathan Aspinal van zich af te schudden, had ook nu weer de handen vol aan de Australiër Kyle Anderson. Cross liep al heel snel uit naar een voorsprong van 3 legs en deze voorsprong gaf hij voortdurende de wedstrijd niet meer uit handen tot de stand van 7-3, toen leek het toch even mis te gaan voor Cross. Hij zag Kyle Anderson terug komen naar 6-7.  Gelukkig voor Cross werd hij weer op tijd wakker geschud en kon hij de eindzege alsnog over de streep trekken. 

Rob Cross (98,90)- Kyle Anderson(95,83)  10-7

Cross naar ruime voorsprong
De wereldkampioen Rob cross wist zich zelf een hele goede dienst te bewijzen door na 5 legs gespeeld te hebben op een comfortabele 4-1 voorsprong de eerste pauze in te gaan. De Australiër Kyle Anderson kon nog niet echt veel weerstand bieden tegen cross en kon de pauze goed gaan gebruiken om eens na te denken hoe hij Cross na de pauze zou kunnen gaan aanpakken.

Anderson bied weinig tegenstand
Maar het was niet Kyle Anderson maar Cross  die na de pauze gewoon vrolijk verder ging met zakelijk en degelijk verder te spelen. Cross weet meteen de eerste twee legs na de pauze te winnen en de voorsprong verder uit te breiden naar 6-1. Kyle Anderson weet vervolgens nog 2 legs te winnen maar kan niet voorkomen dat hij de 2e pauze met een 3-7 achterstand in gaat.

Kyle Anderson back in business
Rob Cross leek op een vrij eenvoudige wijze de laatste 16 te halen. maar niets leek minder waar. Kyle Anderson wist zich op zeer knappe wijze terug te vechten van een 3-7 achterstand naar een 6-7 achterstand en de vraag was kregen we hier een echte Come Back. Maar Cross werd op tijd wakker geschud en wist de wedstrijd als nog in het voordeel van zich zelf over de streep te trekken met 10-7

—————————————————————————————————————————————————————–

Jermaine Wattimena 10-8 Stephen Bunting
Jermaine Wattimena heeft zich knap langs Stephen Bunting weten te spelen. In zijn wedstrijd bij de laatste 32 wist hij de oud Lakeside Kampioen met de cijfers 10-8 op zij te zetten. Mede door deze overwinning zien we Wattimena terug tijdens de loting voor de laatste 16 van de Uk open 2018.

——————————————————————————————————————————————————————

Paul Hogan 10-8 Jeffrey de Zwaan
Jeffrey de Zwaan die gisteren nog zeer verrassend Michael van Gerwen wist uit te schakelen, kon vandaag helaas niet verder komen dan de laatste 32. de Zwaan kwam in zijn wedstrijd tegen Paul Hogan op een 5-9 achterstand maar wist zich vervolgens toch nog heel knap terug te vechten naar 8-9. Maar verder dat dat kwam de Zwaan helaas niet. Paul Hogan wist de wedstrijd uiteindelijk toch naar zich toe te trekken met 10-8.