Terugblik op dag 1 van de Uk Open. Grote namen sneuvelen achter elkaar.

Michael van Gerwen, Peter Wright, Raymond van Barneveld en Adrian Lewis zijn allemaal op de openingsdag van de Coral UK Open gesneuveld. Het leek gisteravond wel een slag veld de een na de andere grote naam ging er van af.

de grootste verassing kwam misschien nog wel op naam van Jeffrey de Zwaan die 2 voudig Uk Open winnaar en nummer 1 van de wereld Michael van Gerwen naar huis stuurde, de zwaan wist van Gerwen te kloppen met 10-8.

“Ik kan het niet geloven, ik denk dat ik nog steeds droom,” zei De Zwaan. “Het is een van de grootste overwinningen in mijn carrière, maar ik ben echt al een paar maanden goed  aan het spelen .” aldus Jeffrey de zwaan.

Dan Regerend Uk Open kampioen Peter Wrigh ook hij kon zijn koffer gaan inpakken, Wright werd namelijk uitgeschakeld daar de 18 jarige Nathan Rafferty, die zijn debuut maakt op een televisietoernooi. De 18-jarige uit Coalisland wist Peter Wright na een achterstand van 8-9 alsnog te verslaan met 10-9.

“Ik ben dolgelukkig,” zei Rafferty, die een leerling-elektricien is. “Het doel was om vijf leg te winnen, maar om er vervolgens gewoon 10 te winnen is waanzinnig, dus het is een goed gevoel om iemand te verslaan die de Uk open vorig jaar heeft gewonnen.”

De 2014 UK Open kampioen Adrian Lewis verliet de openingsavond na een 10-5 verloor wedstrijden tegen onze landgenoot Dirk van Duijvenbode, of wie hier van een verassing mogen spreken is nog maar de vraag eigenlijk, aangezien Lewis al maanden niet meer dat gooit wat we van hem zouden verwachten.

Tweevoudig winnaar Raymond van Barneveld overleefde zes gemiste matchdarts van tv-debutant Mike Norton voordat hij een 6-5 overwinning in de tweede ronde kon claimen, maar verloor daarna met harde cijfers 10-4 van Mervyn King bij de laatste 64.

Ook voor Rob Cross was het een zware eerste dag op de Uk open van 2018. in zijn wedstrijd tegen voormalig Wereld Jeugdkampioenschap, Nathan Aspinall moest hij keihard vechten voor elke leg. Cross keek voortdurend tegen een achterstand aan (0-2, 3-5, 4-6 en 5-7) maar daarna wist hij uiteindelijk alsnog met de eindzege er van door te gaan, Cross wist de partij te winnen met 10-8.

Voor de jonge Duitser werd de reis naar Minehead een ware nachtmerrie om deel te kunnen nemen aan het toernooi.  De Berlijnse Schindler had twee vluchten naar het Verenigd Koninkrijk geannuleerd op donderdag, voordat hij op vrijdagochtend naar London Gatwick kon vliegen en op tijd een taxi naar Minehead kon nemen, zo dat hij toch nog op tijd aanwezig was om te kunnen deelnemen. Martin Schindler wist ondanks een bizarre reis toch de 4e ronde te halen.

“Het zijn de ergste problemen die ik heb gehad als darter, het was half vier ‘s morgens voor dat ik definitief de reis kon maken, maar ik ben blij dat ik het toch gedaan heb,” zei Schindler.

“Ik ben zo blij om hier te zijn en ik had niets te verliezen en toch haal ik de 4e ronde, ik slaap vannacht heel goed dat weet ik wel.”