Voorbeschouwing PDC Premier League week 6 Leeds

Vanavond de zesde speelweek van de PDC Premier League vanuit het Engelse Leeds. Inmiddels is het nieuwe schema na de vorige week afgelaste speelavond wel bij iedereen bekend en wrijven Nederlandse dartsliefhebbers zich in de handen met de twee speelavonden achter elkaar in Rotterdam Ahoy.

The First Direct Arena in Leeds vormt het decor voor de 5 wedstrijden van vanavond met in de openingspartij Michael van Gerwen tegen Simon Whitlock. Gaat Simon Whitlock aan het einde van de match net zo breedlachend van het podium zoals tijdens zijn opkomst in Berlijn of krijgt hij flink aan de broek van Michael die na zijn verlies vorig weekend tijdens de UK Open voor zichzelf toch weer het nodige recht wil zetten.

Ook een Nederlander in partij 2 van de avond. Raymond van Barneveld speelt dan tegen Welshman Gerwyn Price en zijn we benieuwd of Raymond weer voldoende is herstelt na vorige week. Een match waarin beide spelers de punten heel goed kunnen gebruiken. Raymond staat momenteel 7de met slechts 1 gewonnen wedstrijd en zal een plaatsje zakken mocht Price van hem winnen.

Het zal dan de eerste gewonnen partij worden voor Price die momenteel de laatste plaatst inneemt.

Peter Wright en Mensur Suljovic komen daarna aanbod. Wright momenteel op de derde plaats tegen nummer 8 Suljovic die tot nu toe 1 partij gewonnen heeft en 3 verloren. Een open partij waarin beide spelers kans hebben op een overwinning en een gelijk spel misschien wel eens de uitslag kan worden.

De vierde partij gaat tussen de nummer 6 en de nummer 9 van de stand, Gary Anderson en Daryl Gurney. En Anderson is in vorm dat hebben we gezien bij de UK Open die hij op indrukwekkende wijze op naam schreef. Het wordt dus en zware opgave voor Gurney om vanavond zijn eerste volle winst te halen.

De kers op de taart wordt verwacht in de laatste partij van de avond tussen lijstaanvoerder Michael Smith en regerend wereld kampioen Rob Cross.  Een match waar de vonken wel eens vanaf gaan vliegen verwacht Smith. Het zal voor Smith niet gemakkelijk om ook hier de volle winst te pakken verwacht hijzelf. Cross is weer aardig terug op zijn niveau vindt zijn dubbels weer redelijk snel dus kan hetgeen Smith vanavond van deze partij verwacht weleens de waarheid worden.

De indeling voor vanavond:

Speelweek:  06    Leeds    
Pos Speler 1   Speler 2   score
1 Michael van Gerwen Simon Whitlock
2 Gerwyn Price Raymond van Barneveld
3 Peter Wright Mensur Suljovic
4 Gary Anderson Daryl Gurney
5 Rob Cross Michael Smith

 

Foto © Lawrence Lustig – PDC 2018