Raymond van Barneveld superieur tegen Gary Anderson

De vierde en laatste wedstrijd van de Premier League avond in Birmingham ging tussen de nummer 4 Gary Anderson en nummer 6 Raymond van Barneveld. Er was voor Raymond niet meer te halen dan winnen van Gary Anderson en dat deed hij dan ook op superieure wijze.

Gary Anderson mocht de match beginnen maar wist zijn leg niet te houden en was de eerste breek met een 22 finish een feit. In leg twee gooit Raymond dan 103 uit voor 2-0. Niet naar de zin van de Engelse commentatoren die liever hadden gezien dat hij bull 3 bull had gedaan. Het werd bull 13 tops.

In leg 3 weer een breek tegen voor Anderson die tops mist voor een 63 finish en zo komt Raymond 3-0 voor. Helaas weet RvB dan niet zijn eigen leg te houden voor 4-0 en breekt Anderson terug voor 3-1.

Het loopt echter niet bij Anderson en wordt hij de leg er op weer terug gebroken. Beiden hadden wat pijlen nodig voor de dubbel Anderson mist er 4 op dubbel 14 na eerst  1 pijl te missen op dubbel 14 voor een finish en daarna nog eens 3. Raymond had 6 pijlen nodig om 24 uit te krijgen.

In de volgende leg opnieuw pech voor Gary als hij de bull mist voor een 129 en de breek en Raymond dan, met 3 darts voor 59 uit, 5-1 maakt.

In leg 7 dan eindelijk weer een punt voor Anderson die met de darts op 5-2 komt. Ook Raymond houdt dan zijn leg voor 6-2 en 3 darts voor een 95 finish zetten Gary dan op 3 gewonnen legs want in leg 10 scoort Raymond het zevende punt voor een royale en verdiende 7-3 overwinning.

Gemiddelden Gary Anderson 96.64  –  Raymond van Barneveld  100.11