Ook Chisnall kan Jeffrey de Zwaan niet aan

De BetVictor World Matchplay blijft voorlopig nog even een toernooi vol verrassingen want ook donderdagavond zorgde debutant op de wereldpodium, Jeffrey de Zwaan, opnieuw voor sensatie want ook de nummer 8 van de PDC Order of Merit, Dave Chisnall kon Jeffrey de Zwaan niet aan en ging er met een 16-8 nederlaag vanaf.

‘Alsof ik in droomland ben’, zei Jeffrey de Zwaan na afloop van de partij waarmee hij de halve finale van dit toernooi wist te bereiken, en zijn vertrouwen groeit met de dag. Bij de eerste onderbreking na vijf gespeelde legs stond Chisnall die de wedstrijd was begonnen met 3-2 voor, maar bij de tweede pauze was de stand weer in evenwicht.

Bij de derde pauze kwam Jeffrey voor het eerst op voorsprong die hij na de break uitbouwde tot een 13-7 voorsprong bij de vierde pauze. Chisnall kon in leg 21 nog wat terug doen en kwam op 13-8 maar begon meer en meer pijlen te missen en zo bepaalde Jeffrey de Zwaan de eindstand op 16-8.

Gemiddelden de Zwaan 103.22 – Chisnall  99.05  –  Uitgooipercentage   de Zwaan 58.33%  – Chisnall 47.06 %

De tweede kwartfinale partij tussen Joe Cullen en Gary Anderson werd een bloedstollend spannende partij met beide spelers in de hoofdrol. Cullen begon de match en kreeg in de vierde leg die met de darts ging een 9 darter tegen. Anderson gooide deze perfecte leg voor 2-2.

De partij bleef maar gelijk opgaan zonder dat er een speler maar 2 legs afstand kon nemen van de ander. Een 170 finish van Joe Cullen in leg 19 zette de stand op 10-9 voor Cullen maar na 25 gespeelde legs stond Anderson 13-12 voor.. Bij een 15-14 voorsprong mist Cullen dan een matchdart en komt Anderson weer langszij. De tie break wordt van kracht en in deze tie break is Cullen uiteindelijk de groet verliezer.  Het noodlot voor Cullen slaat in leg 36 toe. Hij mist in die leg 3 darts voor tops en 18-18  en dan vindt Anderson met 2 dart wel tops voor de match.

Gemiddelden  Cullen  95.26  –  Anderson  97.13  Uitgooipercentages  Cullen   41.46  –  Anderson  33.33

Vanavond de laatste twee kwartfinale partijen. De volgorde is;

Mensur Suljovic  –  Darren Webster

Peter Wright –  Simon Whitlock

 

Foto © PDC 2018 – Lawrence Lustig