Finaledag Dutch Darts Championship, de strijd om de titel

De laatste dag in Maastricht van het Euro Tour toernooi het Dutch Darts Championship. Na een enerverende tweede dag waarin onder meer Ross Smith van een 4-0 achterstand op Max Hopp alsnog de zege wist te pakken  en Michael van Gerwen met 6-1 onderuit ging tegen William O’Connor komen vandaag de laatste 16 in actie.

De starten vanmiddag 13:00 uur en alle partijen worden nu in volgorde van het gelote schema afgewerkt. Vanmiddag 8 wedstrijden en in de avondsessie de partijen uit de kwartfinale, halve finale en finale.

Enige Nederlandse troef onder de 16 overgebleven spelers is Jeffrey de Graaf die gisteren op knappe wijze Stephen Bunting wist te kloppen en nu vanmiddag, in de vierde partij, Kyle Anderson moet zien te kloppen.

Na zijn partij een echte kraker tussen Peter Wright en Dave Chisnall. Beiden verkeren in top vorm dus kon dit wel eens de match van de middag worden. Het format is best of 11 legs en hieronder de indeling voor de middagsessie die dus om 13:00 uur Nederlandse tijd begint.

Zondagmiddag 9 september:

 Laatste 16
Pos Speler 1 Speler 2   score
1 William O’Connor Ricky Evans
2 Joe Cullen Daryl Gurney
3 Ritchie Edhouse Ross Smith
4 Kyle Anderson Jeffrey de Graaf
5 Peter Wright Dave Chisnall
6 Simon Whitlock Darren Johnson
7 Adrian Lewis Josh Payne
8 Ian White Mervyn King