Zuid Afrikaan Devon Petersen treft wereldkampioen Gerwyn Price in kwartfinale Ladbrokes UK Open

Zondagmiddag 7 maart begint om 14:00 uur de kwartfinale van het Ladbrokes UK Open. De beste 8 van dit toernooi spelen dan in een best of 19 legs voor een plek in de halve finale die zondagavond wordt gespeeld met aansluitend de finale.

Het format in de halve finale en finale is best of 21 legs en deze wedstrijden starten om 20:00 uur.

Gisteren een paar mooie wedstrijden zoals Dave Chisnall tegen Alan Soutar. Deze match bleef spannend en het leek er op dat Soutar de beste papieren had voor de overwinning. Maar Chisnall kwam van 6-8 achter terug naar 8-8 en op dat moment knakte het bij Soutar. Chisnall won nog eens twee legs op rij voor een plek in de kwartfinale.

Ook de laatste partij van de avond tussen José de Sousa en Michael van Gerwen was een super spannende wedstrijd. De Portugees brak Michael al in de derde leg maar bij de eerste pauze stond het toch 3-2 voor Michael. Michael liep uit naar 4-2 maar bij de tweede onderbreking was de stand toch 5-5.

Zo ging het door tot 9-9 waar Michael keer op keer voor kwam maar toch de Portugees weer langszij zag komen. Een sterke laatste leg van Michael zorgde ervoor dat hij toch de overwinning binnen halen kon en vandaag dus de kwartfinale mag spelen.

Martijn Kleermaker redde het niet tegen Luke Humphries. Het werd 10-4 voor Humphries omdat Kleermaker niet in zijn spel kon komen. Alle uitslagen van de zesde ronde staan hier.

De loting voor de kwartfinales werden aan het eind van de avond gedaan en daar kwamen een paar leuke partijen uit. Zuid Afrikaan Devon Petersen (foto) werd gekoppeld aan de regerend wereldkampioen Gerwyn Price en in de laatste partij van de middag speelt Michael van Gerwen tegen Krzysztof Ratajski. Ratajski veegde gisteren Jonny Clayton met 10-3 van het bord en liet in die match zien in goede vorm te steken.

Simon Whitloch en James Wade openen de middag en in de derde partij spelen Dave Chisnall en Luke HUmphries tegen elkaar.

De loting voor zondag 7 maart – aanvang 14:00 uur;

Pos  Player Player    score
1 Simon Whitlock James Wade 8 10
2 Gerwyn Price Devon Petersen 10 9
3 Dave Chisnall Luke Humphries 9 10
4 Krzysztof Ratajski Michael van Gerwen

Foto © PDC 2021