Veel gebeurd tijdens vervolg van het William Hill World Darts Championship

Maandagmiddag 27 december ging het PDC WK weer verder. Met nog 32 spelers in de strijd stonden voor deze maandag 6 wedstrijden op het programma, 3 in de middagsessie en 3 in de avondsessie waarvan niemand zou verwachten dat deze dag niet snel vergeten zou worden.

Want er gebeurde veel die dag, direct al in de allereerste partij van de middagsessie tussen Dirk van Duijvenbode en Ross Smith. Dirk kwam 3-0 achter in sets en uitschakeling was zeer nabij in een wedstrijd over best of 7 sets. De wedstrijd kreeg echter een heel ander eind omdat Dirk met hangen en wurgen de vierde set met 3-2 pakte en op dat moment zijn tegenstander, Ross Smith aan het wankelen kreeg.

Die verloren set knaagde aan Smith met als gevolg dat de vijfde set met 3-0 naar Dirk ging die daarna vol op stoom kwam en met 3-1 in set zes en 3-1 in set 7 het bijna onmogelijke waarmaakte en de laatste 16 bereikte.

Daarna rekende Michael Smith met 4-2 af met William O’Connor en toen kwam er er zeer teleurstellend bericht. Vincent van der Voort had zich afgemeld voor het verdere verloop van het toernooi. Vincent zou ‘s avonds tegen James Wade spelen maar kwam er na een zelftest achter dat hij positief op Corona testte.

Vincent bedacht zich geen moment belde de organisatie en meldde zich af voor het toernooi om zo anderen niet in gevaar te brengen. Vincent ging, zoals voor geschreven, in quarantaine om later nog een keer een test te doen en als die dan goed uitpakt terug naar huis te rijden. Een enorme domper dus voor Vincent die we natuurlijk heel veel beterschap wensen.

De verrassing van het toernooi, Florian Hempel, kon in de laatste wedstrijd van de middag geen vuist maken tegen Australiër Raymond Smith. Slechts 1 set kon de Duitser op naam zetten tegen vier voor Smith die daarmee de laatste 16 bereikte.

Wade dus zonder slag of stoot door naar de laatste 16 en begon de avondsessie met Gerwyn Price tegen Kim Huybrechts. En deze match werd een regelrechte kraker waarin d regerend wereldkampioen, Price, toch af en toe uit balans werd gebracht.

Price stond na drie sets zelfs 2-1 achter en kon door wat mindere momenten van Huybrechts de zaak weer omdraaien en na vijf sets stond hij weer 3-2 voor. Huybrechts knokte zich terug naar 3-3 en in de laatste set werd moest een tie-break de beslissing brengen. Twee legs verschil waren er nodig die door geen van twee werd afgedwongen en daardoor de elfde leg de sudden-death leg werd. En in die leg kon Price zichzelf het beste onder controle houden en plaatste zich met 6-5 in die set toch nog voor de volgende ronde.

Zijn landgenoot, Jonny Clayton had minder problemen met zijn tegenstander, Gabriel Clemens. ‘The German Giant’ kwam totaal niet in zijn spel en wist in de hele partij slechts 4 legs op naam te zetten. Het werd dus een gemakkelijke 4-0 overwinning en mag Clayton het in de volgende ronde opnemen tegen Michael Smith.

Uitslagen:

Maandagmiddag  
Ronde Speler 1 vs Speler 2 Uitslag
3 Ross Smith vs Dirk van Duijvenbode 3 4
3 Michael Smith vs William O’Connor 4 2
3 Florian Hempel vs Raymond Smith 1 4
Maandagavond 
Ronde Speler 1 vs Speler 2 Uitslag
3 James Wade vs Vincent van der Voort wo
3 Gerwyn Price vs Kim Huybrechts 4 3
3 Jonny Clayton vs Gabriel Clemens 4 0