Titanenstrijd op openingsavond Premier League

Vanavond start in de 3Arena in het Ierse Dublin de 2018 editie van de PDC Premier League. Een dartsspektakel verdeeld over 16 weken met in de hoofdrol de 10 beste spelers van de PDC. Op zich al een boeiend schouwspel, maar vanavond in Dublin is er gelijk al in de vierde match van de avond een titanenstrijd  gepland.

Want in de vierde partij van de avond spelen de nummer 1 van de PDC, Michael van Gerwen en de kersverse PDC wereldkampioen Rob Cross tegen elkaar. Een partij die Michael van Gerwen dol graag winnen wil. ‘ Maar niet zo zeer als revanche partij’, zegt Michael. ‘We komen elkaar nog vaak genoeg tegen dit jaar’.

Buiten deze geweldige kraker nog vier mooie partijen op de openingsavond. Mensur Suljovic, die debuteert op de Premier League, treft Simon Whitlock die weer terug keert in het Premier League circuit.

Daarna Gary Anderson tegen Michael Smith en bij deze partij vraag je je toch af hoe Gary Anderson, die last heeft van rugklachten, het er vanaf zal brengen.

En dan Raymond van Barneveld die de laatste weken heeft laten zien dat hij in vorm is en tot het laatste moment gefocust kan blijven om een partij tot een goed einde te brengen. We geven hem dan ook een goede kans op zijn eerste partij tegen Daryl Gurney winnend af te sluiten.

Na Raymond dan de clash tussen Michael van Gerwen en Rob Cross en de avond wordt afgesloten door Peter Wright die tegen Gerwyn Price speelt. Wright die aangekondigd heeft dit jaar voor 20 grote titels te willen gaan heeft na de uitschakeling afgelopen weekend in de Unibet Masters wat recht te zetten. Hij verloor in dat toernooi met 10-2 van Raymond, een tik die hard aan kwam.

Buiten de nieuwe spelers die er dit jaar aan de Premier League meedoen is er nog iets nieuws aan de Premier League toegevoegd. Namelijk een prijs van £ 50.000,= voor iedere speler die in dit Premier League seizoen twee keer een negen darter weet te gooien.

Het schema voor vanavond:

Speelweek 01   Dublin – 3Arena    
Pos  Player   Player    score
1 Mensur Suljovic Simon Whitlock
2 Gary Anderson Michael Smith
3 Daryl Gurney Raymond van Barneveld
4 Michael van Gerwen Rob Cross
5 Peter Wright Gerwyn Price

Darts4u is voor de kenners een Premier League poule gestart met 3 boeken over Michael van Gerwen, de beste darter ook, voor de 3 personen die aan het eind het best in deze poule hebben gescoord.  Je kunt je nog aanmelden voor deelname, maar de tijd dringt want om 18:00 vanavond ( donderdag 2 februari ) sluit de aanmelding. Wil je nog mee doen klik dan hier >>>>

 

Foto © Lawrence Lustig – PDC 2018